Mercedes-Benz

eVito zárt áruszállító

Gazdaságos elektromos hajtás, a jármű jól bevált erősségeivel kombinálva.
Mercedes-Benz eVito zárt áruszállító

Max. 150 kmhatótávolság.

Az eVito zárt áruszállító éppen olyan funkcionális, biztonságos és kényelmes, mint ahogy azt egy Mercedes-Benz Vitótól megszokhattuk. A rendkívül hatékony elektromotor teljesítménye max. 85 kW (116 LE) [eVito zárt áruszállító, haszongépjárműként forgalomba helyezve (N1). Áramfogyasztás kombinált tesztciklusban 26,7 kWh/100 km, CO2-kibocsátás 0 g/km], forgatónyomaték: max. 295 Nm.

Max. 150 km-es hatótávolságával az eVito zárt áruszállító mindenekelőtt a városi közlekedésre alkalmas. Felhasználható akkumulátorkapacitása 35 kWh, max. 7,4 kW töltőteljesítménynél kb. 6 óra alatt tölthető fel 0-ról 100 %-ra. Raktérfogata max. 6,6 m³, így semmilyen korlátozással nem kell számolnia az elektromos hajtás miatt.

Az elektromos energia lehető leghatékonyabb felhasználása.

Az intelligens működési stratégia gondoskodik a lehető leggazdaságosabb energiafelhasználásról: a három menetprogrammal és a négy energia-visszanyerési fokozattal optimalizálhatja az áramfogyasztást és ezzel a hatótávolságot is. A három menetprogramot − „E+“, „E“ és „C“ − a menetprogram-kapcsolóval, a négy energia-visszanyerési fokozatot − „D–“, „D“, „D+“ és „D++“ − pedig a kormány-kapcsolófülekkel lehet kiválasztani. A rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia.

A nagyfeszültségű akkumulátor 6 óra alatt tölthető fel teljesen.

A 35 kWh felhasználható kapacitású nagyfeszültségű akkumulátor rendszer kb. 6 óra alatt tölthető fel wallboxnál vagy töltőállomáson 0-ról 100 %-ra. Egy Typ-2 töltőcsatlakozóval felszerelt Mode 3 töltőkábellel max. 7,4 kW (2 fázis x 16 A vagy 1 fázis x 32 A) töltőteljesítményű váltóáramot visz át a töltési infrastruktúra. Az extra töltőkábelek 4 m-es vagy 8 m-es hosszúságban rendelhetők a 2 fázisú vagy 1 fázisú töltéshez.

Ha nem áll rendelkezésre wallbox vagy töltőállomás, az akkumulátor a háztartási elektromos hálózatról is tölthető. A megfelelő töltőkábelek gyárilag vagy Mercedes-Benz márkakereskedésünkben állnak rendelkezésre.