Mercedes-Benz

Sprinter alváz

A megbízható bázis.
Mercedes-Benz Sprinter alváz

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy Ön meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához: az új Sprinter alvázként 3 járműhosszúsággal, valamint normál vezetőfülkével vagy duplakabinnal bizonyítja megnyerő sokarcúságát. Számos kiviteli változata és felszereltsége éppúgy lehetővé teszi a gazdaságos induló modellek, mint gazdagabb felszereltségű gépkocsik kialakítását.

Fontos előnyök: az újonnan rendelhető elsőkerék-hajtású gépkocsiknál például – a hátsókerék-hajtású modellekkel összehasonlítva – kedvezőbb belépőár és nagyobb hasznos terhelés áll rendelkezésre. A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak, valamint a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztensrendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható. A sok újdonság mellett az értékes dolgokat megtartottuk, például számos jól bevált felépítmény- és kialakítási megoldás nagyobb módosítások nélkül továbbra is használható.

Mindezekkel a Sprinter a benne rejlő innovációs erőnek és húsz évnél is régebbi tapasztalatnak köszönhetően újra mérföldkövet jelent: olyan jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely előreviszi a vállalkozását.

Szinte bármilyen kihívásnak eleget tesz.

Éppen annyira sokoldalú, amennyire változatosak a rakományszállítási feladatok.

A számos kiviteli változat és választható felszereltség gondoskodik arról, hogy a Sprinter alváz pontosan igazodjon az Ön szállítási feladataihoz. Ha a hasznos terhelés fontos szempont, az 5500 kg-os tömegváltozat a legcélszerűbb döntés. Speciálisan felszerelt nyergesvontatóként akár 8750 kg megengedett szerelvény összgördülő-tömeg lehetséges – például gépkocsiszállításhoz. A normál vezetőfülkében 3 személy foglalhat helyet, a duplakabinban pedig akár egy kisebb, legfeljebb 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzés helyére. A speciális üzletági követelmények kielégítésére egy sor felépítménygyártói megoldás választható a bevált minőségben.

A Sprinter alváz különböző változatainak áttekintése:

  • 3 járműhossz: kompakt, normál és hosszú
  • 2 vezetőfülke: normál vezetőfülke és duplakabin
  • 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg és 5000 kg megengedett összes tömeggel érhető el, kiegészítőleg számos növelt és csökkentett megengedett összes tömegű változattal, maximum 5500 kg megengedett összes tömegig
  • 3000 kg feletti maximális hasznos terhelés az 5500 kg-os tömegváltozat esetén
  • Max. 8750 kg megengedett szerelvény összgördülő-tömeg a nyerges vontatóként kialakított Sprinter alváz számára max. 8,75 t megengedett járműszerelvény összes tömegig
  • Elsőkerék-, hátsókerék- és összkerékhajtással rendelhető

Megkönnyíti a nehéz munkát.

A körben kitűnő kilátást biztosító vezetőfülkét úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkellemesebbé tegye a vezető mindennapjait. Öt különböző vezetőülés választható, amelyek kielégítik a különböző komfortigényeket. Ezek között olyan ülések is vannak, amelyek teljesítik az egészséges háttartást támogató német „Aktion Gesunder Rücken e. V.“ szervezet követelményeit. A modern kezelési és kijelzési koncepció többek között az okostelefon-integrációval és az extraként elérhető multimédia-rendszerrel tűnik ki, amely az érintőképernyőkről vagy a multifunkciós kormánykerékről vezérelhető. A vezetőfülke rendjéről a moduláris felépítésű tárolóhely-koncepció – jól elérhető tárolóhelyekkel, hozzájuk extraként rendelhetők fedelekkel – és egy ügyes multifunkciós doboz gondoskodik, amelyen kényelmesen elintézhetők az adminisztrációs feladatok.